Τα δικαιώματα σε κρίση

 www.in.gr
30.03.2016

Αθήνα
Διήμερη πανελλήνια συνάντηση για τα δικαιώματα στο χώρο της ψυχικής υγείας πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ&ΨΥ) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Στόχος της συνάντησης είναι να φέρει στο ίδιο τραπέζι εκπροσώπους από το χώρο της ψυχικής υγείας, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Πολιτείας για να μοιραστούν εμπειρίες και προβληματισμούς γύρω από καίρια ζητήματα που ταλανίζουν το χώρο των δικαιωμάτων στην ψυχική υγεία.

Ακούσια νοσηλεία, άρθρο 69-ακαταλόγιστοι, δικαστική συμπαράσταση, θέματα εργασιακά, προνοιακά, επιδοματικά και συνταξιοδοτικά θα τεθούν στο επίκεντρο ενός ζωντανού διαδραστικού διαλόγου.

Θα συζητηθούν επίσης προτάσεις με βάση τα κενά που αναδείχθηκαν μέσω του προγράμματος «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία» στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται η διοργάνωση.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (ΙΨΥΠΕ).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Share This:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.