Διάλογος με τελειόφοιτους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Αθήνας για τα δικαιώματα στην ψυχική υγεία

VIDEO – Μέρος Α:

VIDEO – Μέρος Β:

Γόνιμος και ενδιαφέρων διάλογος έλαβε χώρα στο πέμπτο επιμορφωτικό σεμινάριο του προγράμματος «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία», το οποίο πραγματοποιήθηκε στους τελειόφοιτους σπουδαστές της Εθνικής Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Ε.Σ.Δι.) στην Αθήνα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Κωνσταντίνος Κοσμάτος, Λέκτορας Εγκληματολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέπτυξε σημαντικά νομικά ζητήματα γύρω από τον θεσμό της ακούσιας νοσηλείας, και οι ψυχίατροι κ. Μίλτος Λειβαδίτης, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Κώστας Παπακωνσταντίνου, Ψυχίατρος, Επιστημονικός Διευθυντής Τμήματος Ενηλίκων ΙΨΥΠΕ και Επιστημονικός Συνεργάτης της Α” Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι ανέπτυξαν σημαντικά κλινικά ζητήματα του χώρου της ψυχικής υγείας.
Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο νομικός και μέλος του προγράμματος, κος Τάκης Βιδάλης, ενώ εκ μέρους του Γραφείου Συνηγορίας απηύθυνε χαιρετισμό, η ψυχολόγος – παιδαγωγός του προγράμματος, κα Νίκη Δαρμογιάννη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήθηκε τέλος, και η τοποθέτηση του κου Σπύρου Μπούσια, μέλους της Κίνησης Αδελφών με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΚΙΝΑΨΥ), ο οποίος μας μίλησε για τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινώς οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Η ενεργητική συμμετοχή των σπουδαστών της Σχολής, συνέτεινε με μεγάλη επιτυχία στην δημιουργία ενός πρώτου, καθοριστικού διαλόγου μεταξύ δικαστικής και κλινικής πείρας και γνώσης, ο οποίος ελπίζουμε και προσδοκούμε να συνεχιστεί. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους συμμετέχοντες, καθώς επίσης τον κο Μιχαήλ Πικραμμένο, Πρόεδρο της ΕΣΔΙ, για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την άρτια συνεργασία μας.

Διάλογος με τελειόφοιτους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Αθήνας
Διάλογος με τελειόφοιτους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Αθήνας

Share This:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.