Έντονο ενδιαφέρον και αξιόλογες παρεμβάσεις στο 2ο επιμορφωτικό σεμινάριο

test100
Με την ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων των οικοτροφείων, των διαμερισμάτων και των κέντρων ημέρας της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχικής Υγείας «Αργώ», αλλά και εκπροσώπων των φορέων ΚΙΝΑΨΥ, ΣΟΨΥ Κορυδαλλού και του Σωματείου «Αυτοεκπροσώπηση» πραγματοποιήθηκε το δεύτερο σεμινάριο του προγράμματος «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία» με θέμα την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας στην πράξη. Η δικηγόρος Ρένια Πουρνάρα και η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Μένη Σιώκου μίλησαν για ευαίσθητα ζητήματα, όπως η δικαιοπρακτική ικανότητα/δικαστική συμπαράσταση, η νομική συμβουλευτική σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, η ακούσια νοσηλεία και η αντιμετώπιση δυσκολιών πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας. Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο κοινωνιολόγος-κοινωνικός λειτουργός Αλέξης Κροκιδάς που έκανε και καίριες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Ιδιαίτερα έντονο ήταν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων γύρω από το θέμα της δικαστικής συμπαράστασης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους ξενώνες οι εργαζόμενοι, όταν δεν υπάρχει δικαστική συμπαράσταση ή όταν αυτή τελεί υπό πλημμελή διαχείριση από οικεία πρόσωπα. Ενδιαφέροντα ήταν τα ερωτήματα σχετικά με την ακούσια νοσηλεία αλλά και το θεμελιώδες ζήτημα του κοινωνικού στίγματος που έθεσαν εκπρόσωποι από την ΚΙΝΑΨΥ και την ΑΥΤΟΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ. Αξίζεις, επίσης, να σημειωθεί ότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους απευθύνθηκαν με αιτήματά τους στο Γραφείο Συνηγορίας, για τη λειτουργία του οποίου έλαβαν εκτενή ενημέρωση κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες από την Ομοσπονδία «Αργώ» και τους εκπροσώπους της ΚΙΝΑΨΥ, ΣΟΨΥ Κορυδαλλού και του Σωματείου «Αυτοεκπροσώπηση» για τις πολύτιμες και ιδιαίτερα χρήσιμες παρεμβάσεις τους.

Share This:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.