Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εργαζομένους του δικτύου ‘Αργώς’

Το 2ο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Τα δικαιώματα ατόμων με ψυχική διαταραχή και η προστασία τους στην πράξη» πραγματοποιείται την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 13.00-16.00 στο Κέντρο Ημέρας για Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο (Φιλελλήνων 34, Ζάππειο). Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζομένους των οικοτροφείων και των διαμερισμάτων του Δικτύου Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «Αργώς» (http://diktyoargos.blogspot.gr/) και θέτει ως στόχο την ενημέρωση και κατάρτισή τους γύρω από ευαίσθητα ζητήματα που ανακύπτουν στο πεδίο της ψυχικής υγείας, όπως:

  • Δικαιοπρακτική ικανότητα/Δικαστική συμπαράσταση
  • Νομική συμβουλευτική σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης
  • Ακούσιες νοσηλείες-εγκλεισμοί
  • Αντιμετώπιση δυσκολιών στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας

Οι εισηγήσεις θα γίνουν από τη Ρένια Πουρνάρα (Νομικό, MfΑ) και τη Μένη Σιώκου (Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια). Το σεμινάριο θα συντονίσει ο Αλέξης Κροκιδάς (Κοινωνιολόγος-Κοινωνικός Λειτουργός), ενώ θα υπάρχει συμμετοχή εκπροσώπων από την ΚΙΝΑΨΥ, τον ΣΟΨΥ Κορυδαλλού και το Σωματείο «Αυτοεκπροσώπηση».
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία» που χρηματοδοτείται από τα EEA Grants στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες» που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 23 Νοεμβρίου στο ekpsath@otenet.gr
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Share This:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.